Milszewski Jakub
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2478)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(794)
Kowalska Dorota
(665)
Kochanowski Jan
(490)
Milszewski Jakub
(-)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(467)
Konopnicka Maria
(425)
Zarawska Patrycja (1970- )
(376)
Roberts Nora (1950- )
(333)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(320)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(310)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Steel Danielle (1947- )
(306)
Fabianowska Małgorzata
(293)
Ludwikowska Jolanta
(276)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(266)
Prus Bolesław (1847-1912)
(265)
King Stephen (1947- )
(263)
Trzeciak Weronika
(262)
Christie Agatha (1890-1976)
(252)
Krasicki Ignacy
(251)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(248)
Boy-Żeleński Tadeusz
(246)
Popławska Anna
(245)
Leśmian Bolesław
(244)
Zimnicka Iwona (1963- )
(242)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(240)
Shakespeare William (1564-1616)
(236)
Ławnicki Lucjan
(234)
Słowacki Juliusz
(233)
Drewnowski Jacek (1974- )
(232)
Królicki Zbigniew A. (1954- )
(224)
Marciniakówna Anna
(219)
Szulc Andrzej
(214)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(208)
Goliński Zbigniew
(201)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(200)
Rzehak Wojciech (1967- )
(199)
Dug Katarzyna
(198)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(197)
Baczyński Krzysztof Kamil
(195)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(193)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(193)
Mazan Maciejka
(193)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(190)
Czechowicz Józef
(188)
Rozwadowski Stanisław (1923-1996)
(186)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(184)
Mickiewicz Adam
(183)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(183)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(180)
Orzeszkowa Eliza
(180)
Sandemo Margit (1924-2018)
(176)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(174)
Włodarczyk Barbara
(172)
Braiter-Ziemkiewicz Paulina (1968- )
(161)
Jachowicz Stanisław
(161)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(160)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(159)
Praca zbiorowa
(159)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(158)
Tuwim Julian (1894-1953)
(158)
Masterton Graham (1946- )
(156)
Lem Stanisław (1921-2006)
(155)
Kraszewski Józef Ignacy
(152)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(148)
Dąbrowska Maria (1889-1965)
(146)
Ochab Janusz (1971- )
(146)
Coben Harlan (1962- )
(143)
Polkowski Andrzej (1939-2019)
(141)
Strzałkowska Małgorzata (1955- )
(141)
Baudelaire Charles
(140)
Morsztyn Jan Andrzej
(139)
Prus Bolesław
(139)
Lech Justyna
(138)
Siewior-Kuś Alina
(138)
Spirydowicz Ewa
(137)
Krentz Jayne Ann (1948- )
(136)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(136)
Siemianowski Roch (1950- )
(136)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(134)
Rychlicki Zbigniew (1922-1989)
(134)
Domańska Joanna (1970- )
(131)
Mróz Remigiusz (1987- )
(131)
Rolando Bianka
(131)
Gawryluk Barbara (1957- )
(129)
Markiewicz Henryk (1922-2013)
(128)
Karpiński Marek (1948- )
(127)
Kobyliński Szymon (1927-2002)
(127)
Lange Antoni
(126)
Centkiewicz Czesław Jacek (1904-1996)
(125)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(125)
Stanecka Zofia (1972- )
(124)
Słomczyński Maciej (1920-1998)
(124)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(122)
Tuwim Irena (1898-1987)
(122)
Fredro Aleksander (1793-1876)
(121)
Kierszys Zofia (1921-2000)
(121)
Verne Jules (1828-1905)
(121)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(1)
Temat
Gastronomia
(1)
Restauracje
(1)
Temat: czas
2001-
(1)
Gatunek
Narracje osobiste [Typ Publikacji]
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Jak wygląda prawdziwe życie za kuchennymi drzwiami? Co ukrywają przed nami restauratorzy? Do tej pory wiedziała o tym jedynie garstka wtajemniczonych, ale już czas, by odkryła to cała Polska. W dobie niezliczonych programów kulinarnych, charyzmatycznych szefów kuchni, niegasnącej mody na gotowanie i celebrowanie posiłków każdy bywalec restauracji i wielbiciel dobrej kuchni chciałby zadać pewne pytania, ale nie ma ku temu okazji. Co łączy gastronomię z mafią? Jak uczy się przyszłych kucharzy? Dlaczego praktykantów wysyła się po korzeń Adama/ Jak oszukuje się niedoświadczonego klienta przy zamawianiu ryby? Kim jest prawdziwy szef kuchni? Czy prowadzenie restauracji jest opłacalne? Jak rozpoznać, czy jedzenie było mrożone? Dlaczego między kuchnią a obsługą toczy się wojna? „Gastrobanda” to pierwsza polska książka, której autorzy rozprawiają się z kuchennymi mitami. Odpowiadając na każde, nawet niewygodne pytanie w bezkompromisowy sposób, odsłaniają nieznany laikom barwny świat gastronomii – od trudnych początków, przez opowieści o wojnie z dostawcami, przedstawienie psychologicznych umiejętności barmanów i kelnerów, aż po klasyfikację gości. Każdą historię tworzy inna osoba z kuchennej hierarchii: czy jest to pomocnik kucharza, „runner”, „królewna na zmywaku’, barman i kelner, czy kucharz, szef kuchni, a nawet właściciel restauracji – wszyscy mówią szczerze i bez ogródek.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 640/642 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej